Pauza perfecta in…

… in cativa pasi vioi si foarte precisi, matematici. Nu te incrunta la cuvantul matematica, ea da farmec oricarei poezii, muzici, frunze… dar asta este o alta poveste. Sa revin la Pauza perfecta 🙂

Stiu despre ea de la un Prieten drag si vechi, care imi spunea ca “Pauza perfecta nu inseamna doar a te opri din ceea ce faci. Pauza perfecta inseamna a te deconecta de la ceea ce faci!”.

1. Se alege un ceas potrivit din zi, cam pe la pranzul cel mic, in care ai o ora la dispozitie sa o tai din fata computerului, sa bei o cafea cu un prieten sau o prietena… asa sa-ti tihneasca.

2. Trebuie sa realizezi ca o ora este un timp foarte scurt sa te duci la cafea, sa te intorci apoi la birou, sa depeni o vorba si sa sorbi si cafeaua. Atunci nu iti permiti sa pierzi pe drum mai mult de 5 minute dus si 5 minute intros.

3. Locul, astfel, trebuie sa fie aproape de birou. La fel, castigi timp pretios de stat in tihna vorbelor la cafea, daca devii un obisnuit al locului, cand apari pe usa, la mai putin de 5 minute dupa ce ai salutat, sa ti se aduca cafeaua pe care o comanzi… ca de obicei. 🙂

4. Fiind locul familiar nu mai pierzi timp nici cu acomodarea cu spatiul, cum s-ar intampla daca de fiecare data ai lua cafeaua in alt loc. Asa ca tihna de vorba te cuprinde mai repede.

5. Muzica ce acompaniaza cafeaua aromata si vorba prieteneasca trebuie sa fie chill, sa iti dea o stare de confort, netulburata.

6. Bucura-te de momentul pauzei si vorbeste despre orice are legatura cu VIATA la modul placut 🙂

Si asa o ora care putea sa treaca la fel de bine ca oricare alta, o poti transforma intr-o “mini vesnicie”.

Placut, nu?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s