Sa facem

Ce facem cand nu avem ceva de facut? Ne plictisim? Ne lamentam? Ne indispunem? Cei care au raspuns nu la ulitemele 3 intrebari, pot sa mearga la joaca.

Noi ceilalti, hai sa ne aducem aminte un proverb neaos “Omu’ cat traieste, invata” si sa ne gandim asa, cam care sunt situatiile in care il folosim, care sunt momentele in care ne spunem aceste cuvinte?

Mda, asa ma gandeam si eu… De cele mai multe ori dupa vreo experienta nefericita, din care am iesit dezamagiti, pagubiti, trasi pe sfoara… oricum sentimentul e de resemnare, iar situatia, care ne-a adus in preajama unei lectii de invatat, e una negativa. Buuun acum ca am invatat, spunem ca avem experienta, insa de cele mai multe ori, viata nu ne aduce in contexte identice, si oricat de similara ar fi o alta situatie nasoala, tot are paticularitatea ei, astfel incat sa mai inveti ceva… si tot asa din resemnare in resemnare stai si te intrebi, unde mai e viata?

Viata e la o inversiune distanta: “Omu’ cat invata, traieste”. Cand incetam sa mai invatam, sa ne dezvoltam “am murit”. Dar nu invatat ca la scoala inert, ci invatat starnit din curiozitate, invatat ca forma de explorare (chiar si a sinelui, daca nu prea avem bani de calatorit deprate, ba chiar cel mai lung drum e catre tine insuti/insati), descoperire, uimire, impartasire cu altii, bucurie.

Cand ai fost curios/curioasa ultima oara? Cu privire la ce?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s